Meiltä on tiedusteltu miksi emme myy ”halpaa ajokorttia”, kuten muut autokoulut. Vastauksemme on yksinkertainen, emme halua huijata simulaattorilla.

  • Jos simulaattori aidosti tekisi ajokortista halvempaa, niin totta kai sellaisen hankkisimme, mutta markkinoilla olevat simulaattorit ovat auton ajamisen oppimisen kannalta erittäin alkeellisia ja kokemuksemme mukaan, ne ovat todella epärealistisia ajokokemuksia.
  • Usein ”simulaattorikursseja” myydään erittäin halvalla hinnalla, tällä tavalla saadaan tietämätön asiakas houkuteltua asiakkaaksi. Pettymys on valtava, kun opetuksen simulaattori- ja vähäiset ajotunnit autolla on käyty ja mennään suorittamaan ajokoetta. Opittu ajotaito ei riitä läpäisemään ajokoetta, koska ajotaitoa arvioidaan aidossa liikenteessä, eikä simulaattori-maailmassa.
  • Tietojemme mukaan”Simulaattoriajokortin” suorittajat, läpäisevät ajokokeen selkeästi heikommin, kuin aidolla autolla suoritettu ajokortti, ajotuntimäärän ollessa sama.
  • Simulaattorilla suorittavat joutuvat ostamaan enemmän kalliita ”normi” ajotunteja ja tämä nostaa todellista ajokortin hintaa rajusti.
  • Meille tulee jatkuvasti asiakkaaksi autokoulun vaihtajia, jotka ovat pettyneet simulaattoriopetukseen ja he ovat käyneet jopa 5. kertaa yrittämässä ajokoetta, saamatta sitä läpi.
  • Liukkaan ajon harjoitukset simulaattorilla eivät vastaa todellista ajotuntumaa, eikä niistä saa harjoiteltua turvallisuuden kannalta oleellista auton käsittelytaitoa.
  • Meillä oppilasta 90% haluaa mennä miniopetuksella ajokokeeseen ja 2. kertaa ajokokeen suorittanut on tarvinnut vain keskimäärin on yhden (1) lisä-ajotunnin, saadakseen ajokokeen läpi.

Kun valitset autokoulua, kysy ystäviltäsi mitä mieltä he ovat simulaattorista ja etsi kaveri joka on käynyt meillä autokoulun, huomaat että, meidän opetukseen ollaan todella tyytyväisiä.

Joten, autolla ajamisen opettelu tulee sinulle lopulta halvemmaksi meillä ja mikä parasta, opit ajamaan autoa hyvin.

TRAFICOM on julkistanut 10.6.20 kyselytytkimuksen jossa todetaan simulaattoreista näin :

Simulaattoriopetus ei vakuuta opetusmuotona – uudet kuljettajat eivät koe sen vastaavan riittävän hyvin todellista liikennetilannetta.
Tutkimuksen merkittävämmäksi teemaksi nousi simulaattoriopetus, jonka ei koettu vastaavan riittävän hyvin todellista liikennetilannetta pimeällä ajon ja erityisesti liukkaan kelin ajon harjoituksissa”

Tutkimus: https://www.traficom.fi/fi/ajankohtaista/kyselytutkimukseen-vastanneet-uudet-kuljettajat-tyytyvaisia-uuteen?toggle=Uusien+kuljettajien+seurantatutkimus+-+Tyytyv%C3%A4isyys+kuljettajaopetukseen+ja+kokemukset+liikenteest%C3%A4%2C+vuoden+2019+aineisto&fbclid=IwAR3prZ8DSEQ-j7QLcNt5K3Z207fQvzpl_hfYJhRiA-uH189_AqeN-3QdkIU